Pe data de 1 decembrie anul curent, o cameră de luat vederi montată la bordul sondei spaţiale STEREO a NASA a surprins o imagine care i-a pus pe jar pe vânătorii de OZN-uri. Aceştia afirmă că e vorba despre o navă spaţială extraterestră, „parcată” în apropierea planetei Mercur, şi continuă să fie convinşi de aceasta în ciuda explicaţiilor ştiinţifice oferite de specialişti cu privire la modul în care a apărut imaginea respectivă.
Camera a surprins imaginea unui val de particule încărcate magnetic, provenite de la Soare (emise sub forma unei aşa-numite ejecţii coronale de masă) care loveşte planeta Mercur, cea mai apropiată de Soare. În cadru apare, în apropierea planetei, ceva ce pare a fi imaginea unui alt “obiect” de care se loveşte valul de particule.
Comentând imaginile, un anume siniXster afirmă, într-un comentariu redat pe YouTube, că e vorba despre un obiect cilindric, cu o porţiune de altă formă la mijloc; în opinia sa, nu poate fi vorba decât despre o navă spaţială uriaşă, “parcată” şi camuflată în apropiere de Mercur şi a cărei prezenţă a fost dezvăluită accidental datorită ejecţiei coronale de masă a Soarelui.
Răspunzând solicitărilor de a oferi o explicaţie, fizicienii de la Laboratorul de Cercetări Navale (NLR) al SUA au analizat datele provenite de la Heliospheric Imager-1, camera telescopică cu care au fost luate imaginile, şi au dat lămuriri despre modul în care ar fi apărut imaginea controversată. Totul ţine de modul în care sunt prelucrate imaginile luate de telescopul Heliospheric Imager-1. Pata luminoasă, pe care vânătorii de OZN-uri o iau drept o navă extraterestră este, în realitate, locul în care planeta Mercur s-a aflat în ziua precedentă, spun Russ Howard şi Nathan Rich, doi dintre specialiştii din cadrul NLR.
Pentru a scoate în evidenţă imaginea destul de puţin luminoasă produsă de ejecţia coronală de masă observată