Suprapunerea alegerilor le va da candidaţilor la funcţii publice o singură şansă, fără varianta de rezervă în care îşi puteau încerca norocul la Parlament dacă ratau la primărie. Sursa: CODRIN PRISECARU
Dacă, la prima vedere, comasarea alegerilor are avantajul economiilor financiare aduse partidelor şi bugetului de stat, candidaţii înşişi nu au motive de bucurie.
În condiţiile în care noua lege va interzice unei persoane să candideze în acelaşi timp la un post de primar sau şef de CJ şi la unul de parlamentar, s-a zis cu candidaturile onorifice, menite doar " să tragă lista" de consilieri sau cu plasa călduţă de siguranţă care le permitea celor care eşuau la locale să îşi încerce norocul peste câteva luni, la Parlament.
Ca urmare, mulţi vor avea probabil parte de ceva nopţi nedormite înainte de a alege între primărie şi Parlament.
Prigoană: Nu mai merge cu "dacă nu nimeresc aici..."
"Dacă se va adopta proiectul privind comasarea alegerilor, problema se va pune altfel. Erau unii veşnic candidaţi. Nu o să mai meargă cu «lasă, bă, că, dacă nu nimeresc aici, mă duc dincolo »", a admis deputatul PDL, Silviu Prigoană, care îşi anunţase intenţia de a se înscrie în cursa internă a PDL pentru Capitală.
Întrebat ce va face în cazul în care va fi candidatul PDL la Primăria Generală şi va pierde, căci nu va mai avea şansa să ocupe un loc de deputat sau senator, Prigoană a răspuns ironic: "Ba da, pot! Peste patru ani!".
"Partidul va fi cel care va hotărî ce-i bine pentru partid şi nu ce-i bine pentru candidat", a explicat Silviu Prigoană. Un alt democrat-liberal cu acelaşi obiectiv – Primăria Capitalei -, Costică Canacheu, ar fi mulţumit dacă proiectul de comasare al alegerilor locale s-ar realiza.
"Ar dispărea acea tentanţie pe care unii colegi o au de a căuta soluţii de viaţă în politică. Ştiţi, e ca pe vremuri când la facultate te uita