Multe dintre caleştile sale sunt rarităţi, precum cele de vânătoare sau londourile şi cupeurile care au aparţinut unor familii nobiliare şi case regale din Europa. El este pasionat şi de maşinile de epocă, inclusiv cele militare.
Sorin Mavru are o poveste de succes. În anii 90, a plecat în lumea largă şi s-a stabilit în Suedia unde, graţie unei idei inspirate, a făcut bani. Până aici povestea sa este aidoma celor ale multor români. Ceea ce îl indivdualizează este însă modul original în care se bucură de posibilităţile sale materiale: colecţionează trăsuri din epoca victoriană şi creşte cai din rasa Appaloosa. Colecţia sa numără nu mai puţin de 48 de trăsuri din perioada anilor 1600 - 1900, iar unul din caii săi a luat premiul I Ia Royal London Show.
Armonie între modern şi vitage
L-am cunoscut la sediul fimei sale din Galaţi (unde îşi desfăşoară o parte din activitate, atunci când revine în ţară), aflat undeva în spatele Portului Docuri.
Am intrat într-o hală modernă în care se află expuse mai multe trăsuri. Apoi atenţia ne-a fost atrasă de o uriaşă pictură murală înfăţişând evoluţia mijloacelor de trasport pe roţi, operă de artă la care au lucrat câţiva cunoscuţi artişti plastici gălăţeni. O modernă scară în spirală cu balustradă din crom ne duce într-o încăpere din sticlă în care toate obiectele au valoare istorică: mobilier Biedermeyer, ceasuri cu pendul, timone ale unor corăbii, o pianină veche de două sute de ani. Îmbinarea dintre modern şi vintage este de-a dreptul fascinantă, la fel ca şi interlocutorul nostru.
„M-am născut în Galaţi, în 1972. Prima mea pasiune a fost navomodelismul, care mi-a adus multe satisfacţii. În 1989, am luat locul I, la Bucureşti, la un concurs, cu nişte micromachete, bărci de salvare, de trei milimetri, vopsite în două culori, pe care le-am realizat sub lupă. Acela este momentul de înce