„Dacă nu se comunică hotărârea, le fac plângeri penale până le fac limba plută, pe româneşte. O să folosesc toate pârghiile legale"
Avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Claudiu Tusac, primarul eliberat din funcţie al Mangaliei, a ajutat, probabil din greşeală, Instituţia Prefectului. Sau cel puţin aşa susţine prefectul Claudiu-Iorga Palaz.
„Azi (n.r. ieri) a fost procesul privind eliberarea din funcţie a fostului primar Tusac. După cum ştiţi, am făcut cerere de strămutare. Drept pentru care a venit adresă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care s-a dispus suspendarea dosarului de fond până la soluţionarea cererii de strămutare, care are termen în 19 ianuarie. Drept pentru care, ordinul prefectului rămâne în vigoare şi Claudiu Tusac, cetăţeanul, trebuie să stea acasă. Deci nu s-a obţinut suspendarea ordinului prefectului. Văd că am fost în asentimentul lui, cu toate că, juridic vorbind, ţinând seama că suntem adversari, mă aşteptam la altă apărare din partea domnului avocat Marius Mocanu. Dar, culmea, şi domnul avocat Mocanu cerea suspendarea acestui dosar. Părerea mea este că e o gravă eroare avocăţească", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Palaz a adăugat că a cerut strămutarea din pricina a două sentinţe contradictorii, una prin care a fost obligat să îl elibereze din funcţie pe viceprimarul de la Cernavodă şi o alta prin care i s-a spus că nu trebuie să îl elibereze din funcţie pe fostul primar de la Mangalia, Claudiu Tusac.
„Un cetăţean nu vrea să plece de acolo"
„Şi atunci, pentru că în instanţele constănţene am două sentinţe contradictorii pentru aceeaşi speţă, am considerat că se impune să fie judecată de o altă instanţă. Acesta este motivul. Înalta Curte a considerat că este un motiv pertinent. Tusac a atacat ordinul prefectului. Atacând ordinul prefectului, ar fi trebuit să ceară suspendarea ordinu