Ciorbă ardelenească cu turnăţei; Szekelykaposzta (varză acră cu carne de porc făcută la cuptor în tavă de lut); fasole albă scăzută cu afumătură de porc; pui cu gutui şi plăcintă de mălai cu nucă sau mere.
Sunt doar câteva dintre bunătăţurile tradiţionale cu care studenţii vă vor îmbia, în 10 decembrie, la Hărman, de ziua Terra Madre, în cadrul unui concurs culinar. Bucatele vor fi preparate de patru echipe finaliste: Larisa Bianca Antonică şi Simona Gardea (membre PRIME Braşov), Elena Preda şi Gheorghe Lupu (elevi ai Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi" din Sfântu Gheorghe), Mădălina Pocovnicu şi Simona Muscă (autointitulate „Mândruţele") şi Berecki Zsuzsa şi Diana Stănculescu (membre Rotaract Kronstadt Braşov). Produsele folosite pentru prepararea reţetelor sunt procurate de la mici producători din satele vecine Braşovului: Crizbav, Dumbrăviţa, Hărman, Hălchiu şi Vâlcele. Terra Madre Day este un eveniment care are loc simultan în întreaga lume pe 10 decembrie.
Este o modalitate de atrage atenţia asupra schimbărilor rapide în modul nostru de alimentaţie, de a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte pericolul globalizării. În 10 decembrie 2010, membrii Slow Food din întreaga lume au organizat cu aceasta ocazie peste 1.150 evenimente în 120 de ţări. Ciorbă ardelenească cu turnăţei; Szekelykaposzta (varză acră cu carne de porc făcută la cuptor în tavă de lut); fasole albă scăzută cu afumătură de porc; pui cu gutui şi plăcintă de mălai cu nucă sau mere.
Sunt doar câteva dintre bunătăţurile tradiţionale cu care studenţii vă vor îmbia, în 10 decembrie, la Hărman, de ziua Terra Madre, în cadrul unui concurs culinar. Bucatele vor fi preparate de patru echipe finaliste: Larisa Bianca Antonică şi Simona Gardea (membre PRIME Braşov), Elena Preda şi Gheorghe Lupu (elevi ai Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi" din Sfântu Gheorghe), Mădălina Pocovnicu