Mai mulţi copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au ajuns la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, după ce au mâncat la Cantina socială şi au prezentat simptomele de toxiinfecţie alimentară.
Aproximativ 100 de copii au consumat mai multe feluri de mâncare furnizate de o firmă de catering din Alba iulia.
Dintre aceștia 24 de copii au fost internaţi la Infecţioase. Copii internați au prezentat simptomele de toxiinfecţie alimentară: vărsături (în unele cazuri, copiii au vomitat chiar sânge – după cum ne-a declarat fratele unuia dintre pacienţii internaţi), stare de rău, dureri în zona abdomenului.
Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor s-au deplasat la faţa locului, pentru a evalua situaţia. Comisia de cercetare a cazului este formată din prefectul Ştefan Bardan, subprefectul Raul Tudoraşcu, directorul DSP Alba, Horea Timiş, directorul DSV, Vasile Bereş, conducerea OJPC Alba.
Potrivit prefectului Ştefan Bardan, “Direcţia de Sănătate Publică a pregătit mai multe locuri în spitalele din judeţ, pentru câte cazuri or fi, nu ştiu câte cazuri mai pot să apară. Este vorba despre copii de la Şcoala specială, care au mâncat astăzi la prânz, copii dintr-o serie (de 55) şi o să vedem în continuare care va fi evoluţia. Sigur că cineva e vinovat pentru că aceşti copii au ajuns în starea asta, dar nu pot să spun la ora asta cine. Când vom afla toate detaliile, o să vedem.”
Firma de catering este din Alba Iulia. Ca o primă măsură, au fost luate probe din alimente pe care copiii au consumat-o, de către reprezentanţii DSP şi DSV şi sunt aşteptate rezultatele analizelor de laborator. Autorităţile au vorbit cu personalul care a pregătit masa, pentru a stabili cauzele incidentului.
“Primele măsuri pe care le-am luat a fost să asigurăm serviciul de urgenţă, să suplimentăm numărul de medici,