Statisticianul John Graunt a realizat, în 1662, primul studiu medical statistic privind cauzele morţii, iar documentul va fi expus pentru prima oară, în Londra, scrie Daily Mail.
Publicaţia notează că tabelul este "fascinant" şi că unele dintre cauzele morţii sunt cu adevărat "curioase". Spre exemplu, în 1660, nouă oameni au murit "de frică", în timp ce un londonez a pierit din cauza unei "mâncărimi", în anul 1648. Cel mai probabil, "mâncărimea" se referă la scabie, notează Daily Mail.
În plus, între 1647 şi 1659, peste 200 de oameni au murit din cauza "amărăciunii", 67 din cauza "nenorocirii regelui" (nume dat tuberculozei, în trecut), iar 15 au pierit "brusc", se mai arată în document.
CLICK PENTRU A MĂRI.
Lucrarea lui Graunt a permis apariţia statisticilor medicale, a pus bazele demografiei şi a reprezentat un pas important în ceea ce priveşte sănătatea publică şi gestionarea bolilor, notează Daily Mail.
Tabelul face parte dintr-o expoziţie deschisă luni la Londra, care oferă o nouă viziune asupra vieţii şi morţii în secolul al XVII-lea, în Marea Britanie, scrie sursa. Printre cele 350 de documente expuse în premieră, se numără manuscrisele lui Isaac Newton, prima ediţie a "Originii speciilor" a lui Charles Darwin, dar şi mai multe lucrări semnate Galileo Galilei.
Coperta primei ediţii a "Originii speciilor" a lui Darwin
Expoziţia este organizată de Royal Society, o asociaţie a 1.400 de oameni de ştiinţă, cu sediul la Londra, cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la înfiinţarea acesteia.
Statisticianul John Graunt a realizat, în 1662, primul studiu medical statistic privind cauzele morţii, iar documentul va fi expus pentru prima oară, în Londra, scrie Daily Mail.
Publicaţia notează că tabelul este "fascinant" şi că unele dintre cauzele morţii sunt cu adevărat "curioase". Spre exemplu, în 1660, nouă oamen