Alimentația necorespunzătoare, stresul, lipsa odihnei, deshidratarea, toți acești factori și-au lăsat amprenta asupra stării tale generale de sănătate? Iată câteva sfaturi pentru a reuși să alungi oboseala și să-ți recapeți energia de care ai nevoie: Alimentația necorespunzătoare, stresul, lipsa odihnei, deshidratarea, toți acești factori și-au lăsat amprenta asupra stării tale generale de sănătate? Iată câteva sfaturi pentru a reuși să alungi oboseala și să-ți recapeți energia de care ai nevoie:
Creează o dietă sănătoasă. Există o mare legătură între alimentație și modul în care vei funcționa zilnic, așadar ai grijă ce alegi să mănânci!
Nu sări peste micul dejun. Studiile au demonstrat că persoanele care obișnuiesc să servească un mic dejun consistent au o stare fizică și psihică mult mai bună decât cele care sar peste prima masă a zilei.
Include în meniul tău mai multe fibre! Un adult are nevoie de 25-30g de fibre în alimentația sa zilnică. Așa că nu uita să consumi în mod regulat cereale integrale, fasole roșie fiartă, stafide, zmeură, mere cu coajă, etc.
Omega 3. Se găsește în pește, nuci, semințe și multe alte produse. Consumă produse care conțin omega 3, căci acestea combat stresul și depresiile și cresc rapid capacitatea de concentrare.
Hidratează-te! Consumul a cel puțin doi litri de apa pe zi este esențial pentru stimularea circulației sângelui și îmbunătățirea activității cardiace. Un nivel optim de hidratare ți-l poți asigura și prin consumul de alimente cu un conținut bogat de apa: iaurt, broccoli, castraveți, pepene, grapefruit, portocale, etc.
Puțină cofeină nu strică! O ceșcuță de cafea, după micul dejun, îți va da energia necesară.
Umorul și starea de sipirt sunt esențiale. Cu toții știm că stresul, depresia, sau tristețea accentuează oboseala. De aceea, un moral bun și o gândire o