Preluarea managementului celor şapte unităţi spitaliceşti din judeţ de către Consiliul Judeţean a fost un proces cât se poate de banal, excepţie făcând numai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde directivele preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman nu au fost luate în seamă.
Astfel, de mai bine de un an, Consiliul Judeţean poartă un război deschis cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, Florentina Cătrună, care nu a dorit să părăsească postul de conducător al instituţiei spitaliceşti atunci când i s-a cerut, aceasta susţinând concurs şi ocupând postul înainte ca Consiliul Judeţean să fi emis dispoziţia de numire a unui nou manager, care se dorea a fi, la acea vreme, chirurgul Valentin Filip.
Un Consiliu de Administraţie inexistent
În mod normal, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean ar fi trebuit să aibă 5 membri, 2 din partea Direcţiei de Sănătate Publică, 2 din partea Consiliului Judeţean Teleorman şi unul numit de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. La acea vreme, a numirii membrilor în Consiliul de Administraţie a spitalului judeţean, prefectul Teodor Niţulescu a atacat hotărârea în cauză a Consiliului Judeţean, astfel că spitalul nu a avut până acum un consiliu de administraţie. Situaţia a fost trecută cu vederea, fără ca nimeni să se fi gândit că atâta timp cât nu există un Consiliu de Administraţie nu poate fi aprobat bugetul spitalului.
Responsabilităţi mai mult sau mai puţin asumate
În ultima şedinţă de consiliu judeţean, Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că din cauza conflictului deschis dintre prefect şi instituţia pe care o conduce, Spitalul Judeţean de Urgenţă a funcţionat tot anul 2011 fără buget. Vina revine, potrivit lui Dragnea, Camerei de Conturi Teleorman, care nu şi-ar fi făcut treaba aşa cum ar fi fost firesc. În acelaşi timp, se pare că spitalul a tr