Procurorii au atacat sentinţa dată de Tribunalul Sibiu, prin care, printre altele, liderul grupării de la Mediaş a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.
DIICOT a făcut, în cursul acestei zile, apel cu recurs în dosarul „Grupării Potra”. Prin sentinţa dată, luni, de Tribunalul Sibiu, liderul grupării, Horaţiu Potra, a primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și a fost achitat pentru cea de-a doua infracțiune pentru care era cercetat, respectiv trafic de droguri.
Doar trei pedepse cu executare
Din cei șase ”locotenenți” ai săi, doar trei au primit închisoare cu executare, toți pentru trafic de droguri de risc, ceilalți trei primind de asemenea pedepse cu suspendare. Cei trei care au primit pedepse cu executare sunt Florin Câmpean (3 ani şi 6 luni), Alexandru Chisăliţă (3 ani şi 2 luni) şi Mihai Szasz (3 ani şi 4 luni). De cealaltă parte, Vasile Vătavu, Louis Lorant Virca şi Ilie Vasile Lulcic au primit pedepse cu suspendare,, primii doi pentru trafic de droguri de risc iar cel de-al treilea, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului ilicit de droguri.
Plantaţie de cannabis
Anul trecut, potrivit DIICOT, „inculpaţii au cultivat, preparat, deţinut, transportat şi comercializat, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de cannabis, obţinând venituri importante. Plantele de cannabis erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, jud. Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul P.H., cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului”.
“Arme care în orice moment ar fi putut fi folos