Cu ocazia instruirii trimestriale a cadrelor tehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana‟, pompierii militari au discutat pe marginea celor mai frecvente cauze ale incendiilor din această perioadă, dar și despre noutățile legislației în domeniu. În plus, cei prezenți au dezbătut și cele mai bune metode de intervenție în cazul incendiilor la case.
Toți cei prezenți la instruirea celor de la ISU „Crișana‟ au abordat teme referitoare la cele mai bune modalități de a acționa în situațiile de urgență, în funcție de caz. „Au fost prezentate principalele cauze ale producerii incendiilor în această perioadă a anului, respectiv coşurile de evacuare a fumului defecte, necurăţate sau amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile, utilizarea mijloacelor de încălzire defecte, improvizate precum şi nesupravegherea acestora‟, spune purtătorul de cuvânt al ISU „Crișana‟, locotenent Camelia Roșca.
Întâlnirea s-a finalizat cu o sesiune de discuții, pe parcursul căreia au fost discutate problemele întâmpinate de participanţii la instruire în îndeplinirea sarcinilor, măsurile necesare pentru depăşirea acestora şi modalităţile de optimizare a activităţii.
Recomandările pompierilor
Angajații ISU Crișana îi atenționează pe cei care fac foc la casă să se asigure de buna funcționare a acestuia înainte de a aprinde focul. În plus, în cazul în care iese fum, recomandarea pompierilor este aerisirea camerei și în cazul în care fumul este dens, trebuie apelat numărul de urgență 112.