După ce în 2003 instanţa supremă a decis condamnarea, în lipsă, la zece ani de detenţie a lui Mihai Bucurenciu, căutat pentru implicare în sechestrarea şi torturarea a trei bărbaţi suspectaţi că i-ar fi luat 420 mii de dolari, marţi Curtea de Apel Bucureşti îl scapă de închisoare pe omul de afaceri.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut, marţi, o decizie dată în luna mai a acestui an, a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a admis cererea omului de afaceri de a fi rejudecat după extrădare, în dosarul în care era acuzat de sechestrarea şi torturarea a trei persoane care i-ar fi spart portbagajul maşinii sale de unde au fost furaţi 420.000 de dolari.
Decizia de marţi a CAB nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În 20 mai, Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Bucurenciu de "rejudecare după extrădare", astfel că a schimbat sentinţa definitivă din anul 2003 a instanţei supreme, prin care omul de afaceri fusese condamnat la zece ani de închisoare.
Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Bucurenciu la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, obligându-l pe acesta la respectarea mai multor condiţii.
Decizia a fost contestată de procurorii bucureşteni la CAB, instanţă care a respins apelul Parchetului.
Bucurenciu a cerut rejudecarea sa după ce a fost extrădat, deşi el a fost prins în România.
În 8 iulie 2009, Mihai Bucurenciu, care era dat în urmărire internaţională, a fost prins de autorităţile române în autogara din Râmnicu Vâlcea, având asupra sa acte de identitate falsificate, emise pe numele unui apropiat de-al său.
Mihai Bucurenciu a susţinut la momentul reţinerii sale că intenţiona să se predea şi că a intrat în ţară cu trei zile înainte de a fi prins, fără să-i fie solicitate docum