Atunci când ne examinăm în oglindă pentru a căuta semne care ne-ar putea da în vileag adevărata vârstă, nu acordăm o atenţie deosebită urechilor. Wendy Lewis, consilier în chirurgie plastică, spune însă că lobii urechilor sunt indicii ai trecerii timpului şi, prin urmare, ai îmbătrânirii.
Statisticile Asociaţiei britanice de chirurgie estetică arată că tot mai multe persoane apelează la intervenţii chirurgicale care au rolul de a corecta lobul urechii, informează Daily Mail.
Wendy Lewis a declarat, în cadrul unei întâlniri internaţionale a esteticienilor, că lobii urechilor sunt supuşi gravitaţiei, ca şi bărbia şi sânii. "Cu cât sunt mai jos, cu atât persoana pare mai în vârstă. Şi faptul că femeile poartă ani la rând cercei grei fac lobul să se lungească. Reducerea lui este o operaţie simplă, care remodelează lobul şi-i redă acestuia o proporţie mai mică", menţionează medicul.
Specialiştii spun că nu doar trecerea anilor afectează lobul urechilor, ci şi intervenţiile chirurgicale nereuşite, precum se întâmplă în cazul unui lifting, în urma căruia urechea se poate apropia de obraz dacă s-a ridicat prea multă piele.
Christopher Inglefield, chirurg estetician de la Londra, a dezvoltat o metodă de intervenţie care nu lasă practic nicio cicatrice. Operaţia durează 45 de minute şi se poate face cu anestezie locală.
Urechile nu mint în privinţa vârstei unei persoane, spun esteticienii, care precizează că lobii urechilor cresc odată cu înaintarea în vârstă.
Specialiştii sunt de părere că urechile nu mint în privinţa vârstei unei persoane, astfel că atunci când aceştia realizează un lifting, grefează puţină grăsime în lobul urechii ca să pară mai tânăr.
Atunci când ne examinăm în oglindă pentru a căuta semne care ne-ar putea da în vileag adevărata vârstă, nu acordăm o atenţie deosebită urechilor. Wendy Lewis, consilier în chirurgie pla