Trupul fără viaţă al lui Ion Oiţă, patronul restaurantului “Cocoşatu’”, care, din motive numai de el ştiute, s-a spânzurat, luni, într-o magazie a localului, a fost luat, ieri, de familie, de la Institutul de Medicină Legală (IML) Mina Minovici. Trupul fără viaţă al lui Ion Oiţă, patronul restaurantului “Cocoşatu’”, care, din motive numai de el ştiute, s-a spânzurat, luni, într-o magazie a localului, a fost luat, ieri, de familie, de la Institutul de Medicină Legală (IML) Mina Minovici.
Medicii legişti au îndepărtat, în urma autopsiei, orice eventuală urmă de suspiciune care ar fi putut să planeze asupra morţii lui Ion Oiţă, supranumit “Regele mititeilor”. Specialiştii au concluzionat că bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardiorespiratorii acute, cauzată de asfixie mecanică prin spânzurare. Printre cei care au luat trupul sinucigaşului de la IML s-a numărat şi soţia acestuia, dar şi Andrei Alexandru (61 de ani), celebrul grataragiu a cărui poreclă a dat numele afacerii lui Oiţă. “Cocoşatu’” a promis, la căpătâiul celui care i-a fost şef, dar şi prieten, că tragedia nu va afecta în nici un fel afacerea cu micii care au adus celebritatea restaurantului şi că acesta nu va fi închis.
“Afacerea cu mititei nu va muri, asta şi-ar fi dorit Nelu. De ce şi-a luat zilele? Numai Dumnezeu şi el ştiu. Era foarte bolnav, avea dureri foarte mari...”, a spus “Sandu Cocoşatu’” într-un cerc de prieteni. Până joi, când îşi va găsit liniştea eternă în cimitirul Străuleşti 2, “Regele mititeilor” va fi vegheat de familie, în vila lor din strada Ion Ionescu Siseşti, din Capitală, loc păzit cu stricteţe de agenţi de pază înarmaţi, tocmiţi de rude.
Omul de afaceri Constantin Spak a fost găsit mort, în luna aprilie a acestui an, într-una din fabricile sale de mezeluri din judeţul Olt, cu un cuţit înfipt în inimă. Poliţia a stabilit, în urma anchetei, că