Sistemele educationale din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Statele Unite ale Americii au ca trasatura definitorie abordarea interdisciplinara. Aceasta este si diferenta fundamentala intre invatamantul occidental si cel din Romania, a declarat Irina Christova, manager al Grupului Integral, organizator al proiectului World Education. Intr-o conferinta de presa sustinuta inaintea targului specializat pentru invatamantul secundar in strainatate, aceasta a prezentat principalele licee din Marea Britanie si Elvetia care ofera burse pentru elevii romani, programele scolare pe care acestea le ofera, precum si taxele de scolarizare.
La targul de anul acesta, care se va desfasura pe 10 si 11 decembrie la hotel Hilton in Bucuresti, vor fi prezenti 32 de reprezentanti de scoli private si colegii din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Spania. Targul se adreseaza familiilor care au copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani si care iau in calcul posibilitatea sa isi trimita copiii la studii in strainatate, pentru ciclul secundar. Vezi atasat mai multe informatii despre liceele si colegiile din Marea Britanie si Elvetia"In Romania exista un interes sporit pentru International Baccalaureate, pentru a carui dobandire este necesara o pregatire in ultimii doi ani de studiu. Aceasta alegere asigura o buna pregatire pentru educatia universitara si faptul ca elevul sta doar doi ani in strainatate face ca acest tip de educatie sa fie mai ieftin", a declarat joi, 8 decembrie, Irina Christova.
In Marea Britanie, familiile din Romania au de ales intre doua tipuri de scoala: scoala internat de tip traditional, care este situata in zonele suburbane si unde elevii poarta uniforme. Al doilea tip este scoala urbana, unde elevii nu trebuie sa poarte uniforme, nu locuiesc in campus si sunt lipsite de anumite restrictii des intalnite in scolile de tip internat.