Porturi pe râurile Sabar şi Argeş, o gară internaţională construită în intersecţia de la Răzoare, extinderea liniilor de metrou, străzi pietonale, transformarea zonei Casei Poporului într-un spaţiu dedicat afacerilor. Sunt doar câteva dintre propunerile Primăriei Capitalei legate de dezvoltarea oraşului în următorii 25 de ani, pe care bucureştenii sunt invitaţi să le consulte în cadrul Conceptului strategic 2035, lansat azi în dezbatere publică. Citiţi mai jos câteva dintre ele!
Arhitecţii care au lucrat la această strategie sunt de părere că Bucureştul trebuie să aibă proiecte majore, ferme, dar care nu se pot pune în practică într-un ciclu electoral. Este vorba de realizarea unei gări internaţionale, pentru racordarea oraşului la reţelele europene de transport pe calea ferată, un aeroport nou în sudul oraşului (se vorbeşte de poziţionarea lui în comuna Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu), realizarea canalului navigabil Bucureşti-Dunăre sau de parcuri de cercetare ştiinţifică (unul în zona Facultăţii Politehnica, altul în zona Văcăreşti).
În plus, arhitecţii susţin continuarea unor proiecte abandonate, cum ar fi transformarea Casei Radio în mall, construirea centrului multifuncţional Esplanada (pe Bd. Unirii, vizavi de Tribunalul Bucureşti) ori amenajarea unei zone de recreere pe malul Lacului Morii. Specialiştii consideră absolut necesară extinderea reţelei de metrou spre zonele periferice ale oraşului şi conectarea ei cu aeroporturile deja existente, dar şi continuarea realizării bulevardului Uranus, care se doreşte a fi o alternativă la bulevardul Magheru.
Infrastructura
-conectarea Capitalei la culoarele paneuropene prin creşterea calităţii şi capacităţii infrastructurii existente
-construirea de porturi pe cursurile de apă din apropierea Bucureştiului: Argeş, Sabar, Dunăre
-realizarea unei noi gări internaţionale (s-a dis