unoscute mai ales pentru darul de a răsfăţa simţul olfactiv, uleiurile volatile sunt folosite nu doar pentru combaterea stresului şi relaxare, ci şi în scopuri terapeutice. Astfel uleiurile aromatice au în general proprietăţi antimicrobiene, utile mai ales acum, iarna, în cazul infecţiilor cu bacterii, virusuri, dar şi în general pentru combaterea fungilor, paraziţilor sau a anumitor insecte. unoscute mai ales pentru darul de a răsfăţa simţul olfactiv, uleiurile volatile sunt folosite nu doar pentru combaterea stresului şi relaxare, ci şi în scopuri terapeutice. Astfel uleiurile aromatice au în general proprietăţi antimicrobiene, utile mai ales acum, iarna, în cazul infecţiilor cu bacterii, virusuri, dar şi în general pentru combaterea fungilor, paraziţilor sau a anumitor insecte.
Uleiurile esenţiale au şi beneficii asupra pielii, dar nu folosite ca atare, ci în diverse combinaţii: ”Este foarte important de ştiut că aceste uleiuri nu se aplică niciodată direct pe piele, deoarece pot produce arsuri. Putem beneficia însă de proprietăţile lor terapeutice diluându-le în uleiuri grase, precum cel de argan, de exemplu, sau în creme şi măşti cu iaurt sau miere”, explică Nina Erena, reprezentant Solaris. Iată câteva din efectele pe care le au câteva uleiuri aromatice:
Uleiul de brad - împotriva oboselii
Pentru un tonus general de invidiat, este recomandat uleiul esenţial de brad (Aetheroleum Abieti) obţinut din planta Abies Alba. 3-5 picături de ulei de brad puse în 10 ml de ulei gras (ex. ulei de argan, ulei de cocos) în cremă, în măşti cu iaurt ori miere acţionează drept tonic general, emolient, antiinflamator şi cicatrizant. Este recomandat în stări de slăbiciune generală şi oboseală.
Uleiul de eucalipt - acţionează contra gripei
Uleiul esenţial de eucalipt acţionează drept antigripal, antiseptic, antiinflamator, emolient al căilor r