Mielul din Franţa, Spania şi România.
R: Da, mielul. Cum am putut uita de miel?
HD: Da, foarte multe rase şi aici. Personal, eu vând numai miei de Lozère.
R: De ce?
HD: Pentru că îmi plac foarte mult regiunile de unde sunt originari, Cevennes, Margeride, Cosses, unde solul este bogat în iarbă naturală, foarte diversificată, foarte variată, apropiată de păşunile de munte, ceea ce imprimă un gust excelent cărnii.
R: Dar nu este o regiune cam aridă?
HD: Da şi nu, este un bun compromis cu ariditatea mai pronunţată din Aveyron şi Cantal, sunt totuşi regiuni destul de înverzite în Lozère. Avantajul este că oile pasc această iarbă şi dau un lapte foarte bun, foarte bogat pentru miei care vor fi foarte gustoşi.
R: Ce vârstă ar avea aceşti miei?
HD: Mieii mei din Lozère au 13-14 kg la carcasă şi maxim 3 luni. La magazinul din Paris vindem şi miei de lapte care nu au decât 4 săptămâni.
R: Miei de lapte, nici asta nu cunosc?
HD: Nu aţi fost în Spania? Este o specialitate acolo, fac nişte cotlete foarte mici.
R: Mult mai mici ca acestea.
HD: Jumătate din acestea. Deseori servite ca tapas. Aşadar acestea de aici sunt animale de maxim 3 luni, eu nu iau niciodată miei de 17-18 kg, pentru că atunci când sunt îngrăşaţi prea mult, grăsimea capătă uneori un gust de lână, şi asta este catastrofal pentru un miel, când îţi lasă un gust de lână în gură, gust care durează, îţi strică toată masa, eu nu suport gustul pronunţat de miel, multora nu le place. De aceea eu lucrez cu miei tineri, au un gust mai temperat, mai fin.
R: La noi problema este că probabil dintr-o necunoaştere a meseriei sau din lipsa unei tradiţii, nu găsim miel, cu excepţia Paştelui.
HD: Dar sunt miei produşi în România?
R: Nu ştiu, însă avem oi, aşa că ar trebui să avem şi miei. Şi totuşi nu. La fel şi cu viţeii de lapte, nu