Operatorul de servicii medicale private MedLife, controlat de familia Marcu, ar putea ajunge anul viitor la o cifră de afaceri de 62-63 mil. euro, în timp ce principala investiţie, de peste 10 mil. euro, este un spital în zona Floreasca. Compania va deveni în acest fel primul operator din industria privată de sănătate care depăşeşte pragul de 50 mil. euro.
"Mâine (astăzi - n.red.) tot managementul pleacă patru zile şi se închide într-un minihotel, de unde trebuie să iasă cu un buget. După acest moment, managerii de unit-uri au un rol foarte important, deoarece bugetul este urmărit la milimetru", a spus Mihail Marcu, preşedintele MedLife. El a precizat că suma de 62-63 mil. euro este "aproximativă", iar bugetul va fi gata abia în perioada următoare.
Anul acesta, MedLife va ajunge la un rulaj de 48,5-49 mil. euro, cu 10% sub estimările iniţiale, "din cauza sumelor încasate de la CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate)." Ponderea decontărilor de la instituţie va ajunge la finalul acestui an la 4-5%, comparativ cu 8-9% în trecut.
Chiar şi în aceste condiţii, businessul total al MedLife a rămas pe creştere, după ce în 2010 rulajul era de 40 mil. euro.
"Nu ştiu ce s-a întâmplat în perioada august-septembrie-octombrie. Au fost primele luni istorice când am avut o aplatizare a încasărilor faţă de anul trecut", a mai spus Mihail Marcu.
Au ajuns la 540 de paturi
Compania a inaugurat ieri un spital de ortopedie cu o capacitate totală de 45 de paturi şi în care a investit 8,5 mil. euro. În cadrul unităţii lucrează 80 de angajaţi, iar reprezentanţii companiei estimează că numărul lunar de pacienţi trataţi va fi de 1.000 de persoane, în timp ce cifra de afaceri va atinge 2 mil. euro, în primul an de activitate. Acesta este ultimul proiect al MedLife din 2011.
Printre investiţiile din acest an se numără un spital de