Corespondenţa dintre Instituţia Prefectului Sălaj şi conducerea Companiei Naţionale de căi Ferate CFR SA a adus în sfârşit nişte răspunsuri în problema stării deplorabile în care se află gara din Nuşfalău.Nu sunt, însă răspunsurile aşteptate de Instituţia Prefectului.
După ce prefectul Vegh Alexandru s-a plâns de tonul şi aroganţa cu care reprezentanţii CFR i-au răspuns la adresele în care le semnala starea avansată de degradare în care se află gara din Nuşfalău şi pericolul pe care clădirea gata oricând să se prăbuşească îl prezintă pentru trecători, conducerea companiei vine acum cu răspunsuri. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Instituţiei Prefectului, CFR a transmis ieri, 7 decembrie, un nou răspuns la adresele prefectului, în care rpecizează statutul juridic al clădirii în cauză: ea a fost preluată de către operatorul economic care a închiriat secţia de circulaţie neinteroperabilă, din cauza stării avansate de degradare. CFR a prezentat prefectului şi soluţia găsită pentru "rezolvarea" stării de degradare a clădirii: demolarea.
"Până la definitivarea procedurilor şi eliberarea avizelor aferente şi autorizaţiei de desfiinţare, pentru prevenirea accidentelor vor fi luate măsurile de de punere în siguranţă a clădirii şi de avertizare a persoanelor care se pot afla în zonă, prin grija sucursalei de Căi Ferate Cluj", se arată în adresa companiei.
De cealaltă parte, prefectul Vegh Alexandru nu crede că demolarea este cea mai bună soluţie: „Apreciez interesul CFR pentru soluţionarea problemelor semnalate de mine şi aştept ca, în primul rând, să fie luate măsurile de punere în siguranţă a clădirii şi a zonei. Totuşi, în opinia mea există soluţii mai bune decât demolarea clădirii. Sunt convins că autorităţile locale din Nuşfalău şi CFR ar putea valorifica în alt mod clădirea respectivă, în beneficiul ambelor părţi şi, de ce nu, î