„România prefera să rămână la masa deciziilor” (România Liberă). „Alegere fără alegere” (Ziarul Financiar). „Împărţeala bugetului în coaliţie” (Evenimentul Zilei). „Protest pentru privilegii de 66 de milioane de euro” (Adevărul).
„Ziua E. Europa, în faţa unei decizii istorice”. Liderii şi pieţele financiare din întreaga lume au ochii aţintiţi, astăzi şi mâine, spre Bruxelles, unde are loc summitul considerat crucial pentru salvarea euro. Adevărul reţine că România susţine modificarea Protocolului 12 al Tratatului de la Lisabona, care vizează deficitele excesive, şi doreşte că schimbările să se refere la toate cele 27 de state ale UE.
„România prefera să rămână la masa deciziilor”, titrează la rândul său România Liberă. Propunerea pentru un tratat UE 17 ar putea duce la fragmentarea Uniunii Europene este de părere Leonard Orban, ministrul afacerilor europene. Acesta considera că pentru românia este de preferat un tratat UE 27, astfel încât “românia să poată rămâne la masa deciziilor” într-un interviu acordat româniei libere, orban spune că exista pericolul ca, la sfârşitul anului viitor, să nu mai existe bani la bugetul UE pentru cererile de rambursare depuse prea târziu.
Cornel Codiţa pune „Euro sub lupă” în ziarul Bursa “Oricâte dificultăţi ar produce criză economică şi financiară la nivel global, ipoteza că euro ar putea să dispară de la o zi la alta este foarte greu de acceptat. Între altele pentru că moneda aceasta nu este doar o creaţie financiar-economică, ci una, înainte de orice, politică. Dispariţia ei nu poate avea loc decât pe fondul unor decizii şi al unor procese politice care ar arunca Europa înapoi nu în anii "90 sau "80, ci înainte de cel de-al doilea război mondial.”
„Alegere fără alegere”: România acceptă să i se taie degetele, dacă e prinsă că mănâncă de dulce în post. “Ce înseamnă, practic, "rigoarea bugetară" pe care Român