Astă-noapte, la ora 02,23, la Maternitatea „Regina Maria” din Braşov, o fetiţă de 3,200 kilograme a venit pe lume prin metoda naşterii în apă. Bebeluşul a obţinut nota 10 la naştere şi are 54 cm lungime.
Naşterea de azi este prima de acest fel din Braşov, iar mămica a fost asistată de dr. Cristian Băiulescu, specialist obstetrică – ginecologie şi dr. Laura Bigiu, specialist neonatologie.
„Suntem onoraţi că am putut inaugura cada de naşteri în apă a Spitalului „Regina Maria”. Pentru mine, ca şi mămică, a fost o experienţă deosebită. Domnul doctor Băiulescu ni s-a părut un om extraordinar şi care ne-a câştigat încrederea. Vă dorim cât mai multe experienţe plăcute, ca şi a mea, să folosiţi cu spor noua achiziţie şi să faceţi cât mai multe mămici şi bebeluşi fericiţi cu ajutorul ei şi al lui Dumnezeu” a declarat proaspăta mămică, Maria.
Naşterea în apă în cadrul acestei reţele private de sănătate este disponibilă din decembrie 2008, de la deschiderea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Bucureşti. Pe 4 iunie 2009, aici a venit pe lume primul bebeluş născut în apă în Bucureşti.
Începând din decembrie 2011, naşterea în apă este un serviciu disponibil şi în cadrul Campusului Medical Braşov. Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Bucureşti şi cel din Brasov au fiecare câte o sală de naşteri care include o cadă specială de naşteri.
Avantajele naşterii în apă decurg din procesul natural pe care îl implică. Astfel, mama are parte de o relaxare mai bună în cursul naşterii, durerea percepută fiind diminuată, uneori nefiind nevoie de nici o altă metodă de analgezie. Pentru noul născut, trecerea din mediul intrauterin către cel extrauterin este mult mai lină, iar legătura emoţională creată între mamă şi bebeluş este mai puternică.