Liderii lumii, incapabili să găsească o soluţie pentru oprirea declinului economic, par tot mai decişi să-şi arate forţa pe terenul de sport. Preşedinţii Barack Obama, Mahmoud Ahmadinejad, Evo Morales sau prim-miniştrii Vladimir Putin sau Boiko Borisov şi-au demonstrat abilităţile în materie de fotbal, golf sau judo. Sătui să facă sport la nivel mic, profitând şi de poziţiile pe care le ocupă, aceşti înalţi oameni de stat au pretins mai mult, legitimându-se la diverse cluburi şi au ajuns în situaţia de a concura alături de profesionişti.
O situaţie inedită s-a petrecut în această săptămână în Bulgaria. Premierul acestei ţări, Boiko Borisov, a fost votat de fanii bulgari pe primul loc în topul celor mai buni fotbalişti ai anului. Suporterii spun că au făcut acest lucru în semn de protest, dar premierul nu a ajuns chiar întâmplător în această situaţie. Borisov, legitimat la echipa Vitoşa Bistriţa, din a treia ligă bulgară, pentru care evoluează din când în când, a primit 44% din voturi (3.501) pe poziţia a doua s-a aflat componentul formaţiei Manchester United, Dimităr Berbatov, cu 24% din voturi. Dovedind că posedă simţul ridicolului, premierul bulgar a trimis o scrisoare organizatorilor acestui sondaj: "Acest vot arată nu că Borisov este cel mai bun fotbalist, ci faptul că fotbalul bulgar are nevoie de reforme şi de o nouă politică. Sportul bulgar se confruntă cu probleme serioase, între care şi lipsa de finanţare". Ca să iasă onorabil din această poveste, organizatorii au decis ca în cele din urmă titlul de cel mai bun fotbalist al anului să fie stabilit de reprezentanţii mass-media, ceremonia de premiere urmând să aibă loc la 23 decembrie.
Preşedintele Boliviei, Evo Morales, nu ratează nicio ocazie să-şi demonstreze talentele în materie de fotbal. A fost legitimat până de curând la un club din liga a doua a ţării sale, la un moment dat punându-se probl