Comisionul-record de până la 250.000 de euro, plafonul maxim stabilit de Ministerul Economiei pentru licitaţia în urma căreia se va alege head-hunterul care va recruta manageri privaţi pentru companiile de stat include cheltuielile de cazare şi de deplasare atât a consultanţilor în recrutare, cât şi a candidaţilor care vor veni la interviu.
"Valoarea finală a contractului nu include doar serviciile propriu-zise de recrutare a managerilor. Prin acest contract vor fi acoperite serviciile oferite de firma de executive search pe întreaga perioadă a contractului, precum şi serviciile aferente unei perioade suplimentare de garanţie de 12 luni. De asemenea, această valoare urmează să acopere toate costurile proiectului: cheltuieli de deplasare, cazare şi costurile aferente interviurilor, atât pentru reprezentanţii companiei de executive search, cât şi pentru candidaţii selectaţi în etapa finală - pe perioada contractului şi pentru perioada de garanţie de 12 luni", au afirmat miercuri reprezentanţi din Ministerul Economiei. ZF a scris la începutul acestei săptămâni de comisionul-record stabilit în caietele de sarcini pentru licitaţie, de 250.000 de euro, pentru recrutarea managerilor privaţi şi a cerut explicaţii suplimentare consultanţilor ministerului, consorţiul format din firma Pedersen& Partners (executive search) şi subcontractorii ei, Roland Berger (consultanţă strategică) şi NNDKP (avocaţii de la Nestor).
Acest consorţiu a câştigat licitaţia pentru managementul acestui proiect, însă deciziile finale privind stabilirea criteriilor de selecţie a head-hunterilor aparţin reprezentanţilor Ministerului Economiei, care au oferit astăzi un răspuns.
Un alt motiv pentru care s-a stabilit această sumă îl reprezintă dorinţa autorităţilor de a atrage cele mai mari firme de executive search la nivel internaţional (precum Korn/Ferry, Egon Zehnder sau