La sfarsitul acestei saptamani la Bucuresti va avea loc targul specializat in educatie secundara in strainatate in cadrul proiectului World Education. Parinti si copii se vor putea intalni cu reprezentantii numeroaselor scoli si licee de elita din Marea Britanie, Elvetia, Germania sau Spania pentru a afla care sunt oportunitatile de studiu pentru ei. Targul prezinta oportunitati de studiu pentru copii intre 7 si 18 ani, inclusiv oportunitati de studiu de scurta durata pe perioada verii pentru 2012.
Din ce in ce mai multi parinti romani isi inscriu copiii la scoli tip internat sau colegii de renume din Europa. Cei mai multi sunt interesati de oportunitatile de studiu in Marea Britanie, datorita traditiei si standardelor in educatie, precum si oportunitatilor pentru continuarea studiilor la universitatile de top din Marea Britanie.
La nivel international, scenariile de investitii in educatia copilului sunt analizate inca din primii ani de viata ai copilului. In Romania aceasta tendinta poate fi de asemenea observata in ultimii ani. Varsta de la care parintii incep sa exploreze oportunitatile de studiu in strainatate a scazut de la un an la altul.
Obiectivul nu este educatia in sine, ci maximizarea sanselor copilului ca la sfarsitul anilor de studiu sa aiba o sansa reala pe piata internationala a muncii. Prin prisma acestui obiectiv, universitatile de top din Europa reprezinta o garantie a unui nivel de venit viitor mai mult decat satisfacator.
Pentru a ajunge insa printre candidatii selectati de universitatile de top din Marea Britanie sau din alte tari europene, elevul trebuie sa indeplineasca conditii foarte stricte.
Pentru elevii romani exista mai multe variante prin care pot ajunge sa se numere printre fericitii absolventi ai universitatilor de top, respectiv mai multe scenarii de investitii in educatia lor.
@