Marţi, la Arad, la sediul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a filialei Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), în prezenţa reprezentanţilor mediului de afaceri şi a autorităţilor locale, a fost relansat mesajul de unificare a mişcării patronale şi de consolidare a parteneriatului public privat real în care vocea partenerilor de dialog social să fie respectată şi valorificată.
Prezent la eveniment, preşedintele UGIR, George Constantin Păunescu, a declarat: "Expertiza întreprinzătorilor locali este esenţială pentru dezvoltarea economică şi socială. Ce este important se realizează pas cu pas. Să fim uniţi. Este vorba despre o unitate în slujba teritoriului, şi nu a intereselor personale sau de grup. UGIR, alături de colegii din Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a demonstrat că se poate. Asocierea cu cele mai puternice organizaţii profesionale, precum Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Asociaţia Consultanţilor Români pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), Ordinul Consilierilor Juridici din România, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, precum şi colaborarea cu Asociaţia Municipiilor din România arată, cât se poate de clar, că întreprinzătorii au o voce comună".
Profesorul Marin Toma, preşedintele CECCAR , a subliniat, la rândul său, importanţa parteneriatului cu UGIR şi cu toate organizaţiile întreprinzătorilor: "Mai ales în astfel de situaţie de criză, contabilul nu trebuie considerat doar ca un prestator de servicii şi furnizor de cifre. Contabilul este mai mult. El este partenerul întreprinzătorilor, la fel cum sunt consilierii juridici şi avocaţii. Alături de UGIR şi de ACPR, sunt convins într-un dialog real şi eficient cu autorităţile statul