„Noapte bună, euro!” (Adevărul). „Isărescu susţine euro mai mult decât ţările care au euro” (Ziarul Financiar). „Ce se întâmpla cu zona euro. Patru scenarii pentru 2012” (Evenimentul Zilei).
„Lupte crâncene pe frontul banilor”. Dan Constantin scrie în Jurnalul Naţional că “Uniunea Europeană este slăbită şi din interior de politicienii care strâng voturi acasă atunci când bat cu pumnul în masă la Bruxelles. Anul viitor sunt alegeri şi în Franţa şi în Germania, iar liderii Merkel şi Sarkozy vor să-şi alimenteze şansele la noi mandate şi din „pozele” pe care le trag săptămânal la consultările lor bine mediatizate. Eşecul sau succesul vor fi puse în cârca UE şi a monedei, fiind discursuri pregătite pentru ambele situaţii. Sperăm că Europei îi va veni scaunul la cap”
„Noapte bună, euro!” Continentul nostru se va afla între o Americă ce stă cu faţa către China şi o Asie cu faţa către America” considera omul de afaceri Dinu Patriciu în Adevărul.
„Isărescu susţine euro mai mult decât ţările care au euro”. În opinia sa, zona euro a fost un experiment care a funcţionat, însă instituţiile europene care au gestionat această zonă nu au păstrat o coerenţă a politicilor economice. Ziarul Financiar scoate în evidenţă o declaraţie făcută ieri de guvernatorul BNR."Noi am acceptat încă din 2007 ideea intrării în zona euro, cândva, în viitor, indiferent de costuri. Ne e mult mai uşor acum să păstrăm targetul de aderare la zona euro în 2015 decât să ne stabilim altă ţintă"
„Ce se întâmpla cu zona euro. Patru scenarii pentru 2012”. Expansiunea masei monetare printr-o injecţie de lichiditate din partea Băncii Centrale Europene, defaulturi ordonate a celor mai îndatorate ţări, ieşirea Greciei din zona euro şi formarea unui nou bloc monetar sunt cele patru scenarii posibile luate în calcul de către firmă de consultantă şi audit PricewaterhouseCoopers citat