Consorţiul format din RCI, BT Securities şi Wood&Co a depus singura ofertă în cadrul procesului de selecţie a intermediarului ofertei vânzării unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz Mediaş (TGN) de către stat pe bursă.
Ieri a fost ultima zi în care brokerii mai puteau să depună oferte pentru intermedierea ofertei Transgaz, singura ofertă depusă de consorţiul condus de RCI urmând să fie analizată de o comisie pentru a vedea dacă aceasta corespunde criteriilor de selecţie.
Guvernul a anunţat totodată că revine asupra deciziei de anulare a licitaţiei de selecţie a intermediarului pentru listarea a 20% din acţiunile Tarom, după ce consorţiul format din firmele de brokeraj Carpatica Invest şi Swiss Capital a revizuit oferta şi a redus comisionul la jumătate din suma solicitată iniţial.
Statului i-a fost teamă că la organizarea unui nou proces de selecţie pentru alegerea intermediarului ofertei Tarom nu se va mai prezenta niciun broker, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.
După eşecul ofertei OMV Petrom (SNP) din vara acestui an, la care s-au întrecut şase grupuri de brokeri, intermediarii locali nu s-au mai înghesuit să concureze pentru ofertele statului derulate pe bursă, la procesul de selecţie pentru intermedierea ofertei de vânzare a unui pachet de 15% din acţiunile Transelectrica Bucureşti (TEL) fiind depusă tot o singură ofertă, respectiv din partea consorţiului format din BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital.
"Mă deranjează slaba participare din partea brokerilor la ofertele lansate de stat. Tot aşteptăm marile listări de la stat şi când vin dăm din colţ în colţ", a comentat un broker din piaţă.
În ultimii ani brokerii de pe bursă au reiterat ideea că statul trebuie să contribuie la dezvoltarea bursei prin oferte derulate pe piaţă, aceasta fiind una dintre puţinele şanse ca piaţa locală să depăşeas