În perioada 9-11 decembrie, la Târgul Ecoagris din Parcul Biserici „Toma Cozma“ din Iaşi vor fi prezenţi zeci de producători printre care şi cel care crește și prelucrează carnea de porc din rasa Mangalița fără colesterol.
Producători de alimente din toate zonele ţări vin la Iaşi. Cei care vor să aibă pe masa de Crăciun preparate fără grăsimi pot cumpăra de la târg carne de porc din rasa Mangaliţa.
Târg de produse ecologice la capătul CUG-ului
Târgul olarilor din Copou, spart de ploaie FOTO
Târg de nunţi cu preţuri de criză
„Este o carne marmorată având grăsime intramusculară, ţesutul este maturat, nu conţine toxine, are conţinut scăzut de apă, calităţi gustative foarte bune. Grăsimea de porc Mangaliţa conţine Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi) la fel ca şi grăsimea de somon şi este recomandată în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă“, a explicat Ioan Tătăran, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş.
(Click pe colaj pentru fotogalerie)
Ieşenii vor mai putea cumpăra de la târg carne de pui, vită sau oaie de la producători din Iaşi, Neamţ şi Maramureş, dar şi produse lactate şi cozonaci din Suceava.
Târgul va fi organizat în perioadele 9-11 decembrie, 21-23 decembrie, 6-8 ianuarie şi 20-22 ianuarie.