Judecătoarea este suspectată că ar fi luat mită zeci de mii de euro pentru a rezolva restituirea a 11 hectare de teren. Numele magistratului de la Focşani, al cărei soţ este avocat, a mai apărut în dosarul DNA în care a fost trimis în judecată fostul prim-procuror de la Galaţi, Dinu Gâlcă. CSM a avizat ieri reţinerea Anişoarei Topor.
Procurorii DNA au descins ieri în Vrancea, unde au percheziţionat casa de vacanţă din comuna Lepşa şi domiciliul din Focşani al judecătoarei Anişoara Topor, cabinetul de avocatură al soţului acesteia, Marian Topor, şi domiciliul fratelui magistratului, Aurel Duncă. Potrivit surselor RL, acesta din urmă este acuzat de faptul că ar fi intermediat mai multe afaceri pe care sora sa le rezolva în instanţă. Tot ieri, CSM a avizat reţinerea şi, eventual, arestarea preventivă a judecătoarei Topor de la Judecătoria Focşani.
Judecătoarea Topor este suspectată în ancheta DNA de mai multe fapte de luare de mită şi trafic de influenţă, dar cercetările au ramificaţii mai largi. De pildă, procurorii anticorupţie vizează şi trei controversaţi afacerişti vrânceni, pe care relatări de presă i-au plasat de-a lungul vremii în vârful ierarhiei lumii interlope locale. Este vorba de Vasile Tătaru, patronul unor cluburi de noapte din Focşani, şi de Sandu şi Alexandru Ştefan (tată şi fiu). Numele lui Tătaru a fost vehiculat în celebra afacere „Portbagajul", de la începutul anilor 2000, când 420.000 dolari au fost furaţi dintr-un portbagaj, în dosar fiind implicaţi cei mai temuţi capi ai lumii interlope din Bucureşti. La acea vreme, Vasile Tătaru deţinea Motelul Căprioara, în care s-ar fi adăpostit unul dintre interlopii daţi în urmărire de poliţie.
Despre Ştefan Sr., surse RL spun că este implicat în afaceri cu lemn. Fiul, în schimb, a fost protagonistul mai multor scandaluri publice, fiind acuzat chiar de viol, când o tânără s-a aruncat