"Este important să ne ferim de junk food-ul de post: şnitele de soia cu aromă de porc, burgerii vegetali şi celebrii covrigi. Un meniu sănătos şi echilibrat de post trebuie să conţină legume de sezon. În această perioadă a anului e bine să apelăm la rădăcinoase (morcovi, ţelină, sfeclă roşie, ridichii) şi să acoperim necesarul de proteine prin aportul de linte, năut, quinoa, germeni de broccoli, schinduf şi lucerna, ciuperci, hrişcă, mei, amaranth", spune Cori Gramescu.
Chiar dacă mâncaţi şi alte legume, trebuie să aveţi grijă.
"Diversificarea meniului se poate face cu legumele de import sau dintre cele care se păstrează peste iarnă, cum ar fi prazul, ardeii, salatele, vinetele şi măslinele verzi. Fasolea şi varza sunt dintotdeauna parte a meniurilor de post, dar, dacă vrem să nu ne îngraşăm, trebuie să limităm consumul de păine albă, cartofi şi orez decorticat, mai ales în asociere cu ulei sau margarină", adaugă Cori.
"Este important să ne ferim de junk food-ul de post: şnitele de soia cu aromă de porc, burgerii vegetali şi celebrii covrigi. Un meniu sănătos şi echilibrat de post trebuie să conţină legume de sezon. În această perioadă a anului e bine să apelăm la rădăcinoase (morcovi, ţelină, sfeclă roşie, ridichii) şi să acoperim necesarul de proteine prin aportul de linte, năut, quinoa, germeni de broccoli, schinduf şi lucerna, ciuperci, hrişcă, mei, amaranth", spune Cori Gramescu.
Chiar dacă mâncaţi şi alte legume, trebuie să aveţi grijă.
"Diversificarea meniului se poate face cu legumele de import sau dintre cele care se păstrează peste iarnă, cum ar fi prazul, ardeii, salatele, vinetele şi măslinele verzi. Fasolea şi varza sunt dintotdeauna parte a meniurilor de post, dar, dacă vrem să nu ne îngraşăm, trebuie să limităm consumul de păine albă, cartofi şi orez decorticat, mai ales în asociere cu ulei sau margarină",