Norocul "alb-albaştrilor" a fost producătorul de film De Laurentiis, care a cumpărat clubul şi l-a readus din Serie C în elita fotbalului italian şi european.
Napoli trăieşte astăzi un vis. După 2-0 la Villarreal, calificare în premieră în "optimile" Ligii, la care în urmă cu 7 ani şi jumătate nici cei mai înverşunaţi dintre tifosii săi nu îndrăzneau să se gîndească. La finalul sezonului 2003-2004, preşedintele Naldi era demis, jucătorii eliberaţi din cauza imposibilităţii de a li se mai plăti salariile, clubul declara falimentul şi era retrogradat din Serie B în Serie C1.
Salvatorul De Laurentiis
Într-o mare de deznădejde, speranţa a venit de la producătorul de film Aurelio De Laurentiis. El însuşi suporter al echipei, potentul om de afaceri a cumpărat gruparea napoletană, i-a schimbat denumirea din Societa Sportiva Calcio Napoli în Napoli Soccer şi a început lungul drum spre ieşirea din tunel. Un drum care, şi cu ajutorul suporterilor, ce-au continuat să vină în număr mare la stadion, 51.000 în medie pe meci, s-a dovedit în cele din urmă mai scurt decît părea.
Renaşterea
În numai 3 ani, după două sezoane în Serie C şi unul în Serie B, echipa a revenit pe prima scenă a fotbalului italian. Ca o paranteză, în 2006, la promovarea în B, De Laurentiis i-a redat clubului şi istoria, cu Maradona şi cele două scudetto din palmares (1987, 1990), răscumpărînd denumirea "Societa Sportiva Calcio". La întoarcerea în Serie A, patronul a rămas la fel de cumpătat în plan financiar ca şi în anii de criză, credincios motto-ului "Fă bani marcînd goluri". Iar strategia sa a dat roade. Astăzi, clubul încheie al treilea an consecutiv pe plus, are o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, dar şi succes. E în elita Ligii Campionilor!
70 de milioane de euro era cuantumul datoriilor clubului în 2004, anul falimentului
29 de milioan