"Olive", primul lungmetraj realizat integral cu telefonul mobil şi care marchează revenirea pe marile ecrane a actriţei Gena Rowlands, după o absenţă de patru ani, va fi lansat săptămâna viitoare, la Los Angeles, informează AFP.
În sine, "Olive" are toate ingredientele unei drame clasice. O fetiţă în vârstă de 10 ani, care nu vorbeşte, "bulversează vieţile a trei persoane: o femeie bătrână şi acră (Gena Rowlands), un bărbat obez şi un străin care nu reuşeşte să se adapteze la viaţa din Statele Unite", a explicat Hooman Khalili, regizorul peliculei.
Însă "Olive" se deosebeşte de alte filme prin maniera în care a fost turnat: cu ajutorul unui telefon mobil multifuncţional Nokia N8. Cu această ocazie, camera integrată a telefonului a fost conectată la un obiectiv de 35 de milimetri - formatul obişnuit al camerelor de filmat folosite în cinematografie - cu scopul de a obţine o mai mare profunzime a planurilor filmate.
În fotografiile pe care regizorul le-a postat pe reţeaua de socializare Flickr, telefonul pare minuscul pe lângă obiectivul la care era conectat.
Trailerul filmului, ce poate fi vizualizat pe site-ul www.olivethemovie.com, îi poate ajuta pe spectatori să îşi facă o părere despre rezultatul final. Pentru un simplu spectator, calitatea imaginii este uimitor de fină, iar sunetul nu are niciun motiv pentru a-l invidia pe cel al unei mari producţii hollywoodiene.
"Tehnologia avansează foarte repede şi, cu timpul, telefoanele mobile vor putea să facă absolut tot", a declarat Hooman Khalili. Procedul utilizat este "un pionier în acest domeniu", a adăugat cineastul.
Înainte de toate, Hooman Khalili a dorit să facă un film independent, care să se deosebească de mega-producţiile destinate întregii familii, care sunt lansate în general cu puţin timp înainte de Crăciun.