Seara de Moş Nicolae a fost anul acesta, în Bucureşti, una de-a dreptul californiană. 16 grade Celsius, arterele centrale luminate din mii de instalaţii policrome, care mai de care mai ingenioase, lume buluc ieşită pe stradă la şpaţir, la o cafea, la un premiu. .. Nu Academy Awards, ci Premiile excelenţei. În clădirea Operei, începând cu ora 19,00, revista Flacăra i-a încântat pe bucureşteni cu spectacolul de gală în care, potrivit unei vechi tradiţii, au fost desemnaţi cei mai buni dintre cei buni, în domeniile: literatură, teatru şi film, muzică, arte plastice, ştiinţă, jurnalism, mangement şi sport. Totul punctat cu interludii muzicale de teatru liric şi, ca fundal generic, cu accentele triumfale ale muzicii lui Carl Orf.
În plus, manifestarea a stat sub semnul unei aniversări de o rotunjime cristalină: împlinirea unui veac de la apariţia primului număr al revistei Flacăra, fondată în 1911 de politicianul, scriitorul şi gazetarul Constantin Banu. "Publicaţiile Flacăra", trust de presă înfiinţat în 1991, editează, printre altele, două titluri cu o vechime semnificativă în presa românească, Flacăra (fondată în 1911) şi Rebus (înfiinţată în 1931). Pornind de la experienţa acumulată în timp, în 1997 a fost creată Fundaţia "Premiile Flacăra " al cărei scop este să iniţieze şi să susţină activităţi de identificare, de evidenţiere, de răsplătire şi de promovare a celor care au realizări culturale, ştiinţifice, artistice, sportive etc. O personalitate poate fi încununată cu Premiul Flacăra o singură dată! Premiul constă în diplomă şi bani. De-a lungul timpului, revista a premiat peste 400 de personalităţi, "oameni care reprezintă adevărata enciclopedie a valorilor României contemporane".
Totodată, din 1998 se decernează şi MARELE PREMIU FLACĂRA, unei personalităţi- reper pentru România. Primul laureat al acestui Premiu a fost Regele Mihai. Au urmat: Ion Iri