Pe celebra stradă din Ţăndărei unde, până în anii 80, se afla centrul oraşului, felinarele nu se mai aprid.Pe vremuri în „Faţa Gării“ din Ţăndărei se aduna întreaga suflare a oraşului. Aici se aflau prăvăliile, restaurantele, altelierele meşteşugăreşti şi locurile de promendă ale micului oraş din inima Bărăganului.
Zona a fost denumită aşa deoarece, peste drum, se află gara oraşului, construită de nemţi aproape de începutul secolului al XX-lea. Până în anii 80, momentul în care a început construcţia acutualului centru al oraşului, toate evenimentele din Ţăndărei se petreceau pe strada, denumită sugestiv „Faţa Gării“. Acolo a fost construită Casa de Cultură a oraşului şi Biblioteca, ce-i poartă numele marelui dramatug român Ion Luca Caragiale. În fiecare vară, nume mari ale scenei din ţara noastră au trecut prin „Faţa Gării“ şi au susţinut spectacole. Tot aici era locul de promenadă al tinerilor. Multe perechi de îndrăgostiţi au păşit, cu gândul la iubirea eternă, pe strada care a ajuns acum o adevărată mahala. Zecile de magazine deschise pe vremuri, din care puteai să cumperi absolut orice, au devenit ruine. Peste firmele luminoase şi vânzătorii amabili au fost trase obloanele definitiv, când au început să fie contruite blocurile. Tineri la promenadă în „Faţa Gării“
Doar câteva clădiri paraginite mai amintesc de „Faţa“ frumoasă şi curată pe care o avea gara. Casele marilor bogătaşi ai acelor vremuri, au fost transformate în palate ţigăneşti. Numai câinii şi puradeii mai mişună acum pe celebra stradă din Ţăndărei. „Era frumos înainte aici. Magazinele erau aprovizionate cu de toate şi îţi puteai cumpăra orice din ele. Toată suflarea oraşului ieşea din casă să se plimbe prin «Faţa Gării».“ rememorează profesorul de istorie Iosif Tătăreanu ( 69 ani).
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE
Bătrânul , s-a născut şi a crescut foarte aproape de strada, den