Veștile proaste continuă, din păcate, și în pragul sărbătorilor de irană. Salariul mediu net a ajuns la 1.358 de lei, cu 100 de lei mai mic decât media naţională. Anul acesta, salariul braşovenilor a scăzut, în medie, cu 81 de lei. Dacă în 2010 salariul mediu net era 1.439 de lei, aproape de media naţională, la finele lunii octombrie a coborât până la 1.358 de lei. Într-un top, realizat de Institutul Naţional de Statistică, citat de Adevărul, Braşovul se află pe locul nouă în ceea ce priveşte cuantumului salariului din toate ramurile economice.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în industrie şi construcţii (1.423 lei). Câştiguri salariale sub media judeţului s-au înregistrat în ramurile servicii şi comerţ (1.310 lei) şi, respectiv, agricultură, silvicultură şi piscicultură (1.017 lei).
Sunt însă şi braşoveni care au salarii mari. Unii câştigă, într-o lună, cât alţii într-un an. Potrivit cifrelor înregistrate de Finanţele braşovene, cinci angajaţi au încasat, în 2011, salarii de peste 30.000 de lei, pe lună.
Cel mai mare salariu, 39.784 de lei, l-a luat un braşovean care lucrează în domeniul fabricării de echipamente electrice şi electronice. Foarte bine s-a câştigat şi din domeniul IT.
Un alt angajat a înregistrat venituri lunare de 31.000 de lei. Acesta s-a ocupat de realizarea de soft-uri la comandă. Pe locul trei în topul salariilor de la Braşov se situează un angajat care s-a ocupat cu prelucrarea datelor şi administrarea paginilor web. Acesta a câştigat un salariu lunar de 30.000 de lei.
Veștile proaste continuă, din păcate, și în pragul sărbătorilor de irană. Salariul mediu net a ajuns la 1.358 de lei, cu 100 de lei mai mic decât media naţională. Anul acesta, salariul braşovenilor a scăzut, în medie, cu 81 de lei. Dacă în 2010 salariul mediu net era 1.439 de lei, aproape de media naţională, la finele lunii o