Au apărut brazii de Crăciun. Pe digul Jiului primii comercianţi cu brazi şi-au expus deja marfa, pe care speră s-o vândă cât mai repede. Preţurile sunt colosale pentru buzunarul omului de rând.
Chiar dacă mai sunt trei săptămâni până la sărbătoarea Crăciunului, pe digul Jiului au apărut deja comercianţii cu brazi. Preţurile sunt stabilite în funcţie de măreţia bradului. Dacă este mai înalt şi rămuros, clientul trebuie să plătească numai puţin de 300 de lei, iar dacă nu are pretenţii prea mari îl poate cumpăra şi la preţul de 150 de lei. Brazii care aşteaptă să fie cumpăraţi la preţurile colosale sunt aduşi din Germania. Asta în condiţiile în care Gorjul este înconjurat de munţi. Ce spun oamenii care au venit deja să vadă preţurile? „Sunt prea mari preţurile, mai ales că avem munţii lângă noi. Mă rezum la cel artificial pe care îl am de cinci ani şi gata am tăiat de pe lista de cumpărături”, spunea, ieri, un client, venit să vadă preţurile la brazi. Un alt potenţial cumpărător a plecat dezamăgit de explozia preţurilor la brazi: „Sunt frumoşi, este adevărat, dar preţurile sunt colosale pentru buzunarele noastre. Mai aştept să mai vină şi alţii cu brazi la vânzare, că poate mai scade şi preţul”, a afirmat un alt gorjean. Comercianţii susţin, însă, că preţurile sunt mari, din cauza faptului că au fost aduşi din afara ţării. „Preţurile sunt mari pentru că brazii sunt aduşi din afara ţării. Cei pe care noi îi avem sunt din Germania. Sunt frumoşi şi rămuroşi. Până acum nu am vândut nimic, pentru că abia am venit cu ei. Sperăm să-i vindem că de aceea am venit cu ei la piaţă”, spunea ieri, o tânără care se ocupa cu comerţul brazilor.
Brazii româneşti, vânduţi la preţ derizoriu
La câţiva metri de standul cu brazi din import, un alt comerciat şi-a afişat marfa. Brazii pe care îi vinde sunt româneşti şi 100% naturali. Preţurile sunt incomparabile cu cele ale