De ziua internaţională anti-corupţie, ofiţerii DJA (Direcţiei Judeţene Anticorupţie) ne-au explicat care este principalul motiv pentru care tulcenii refuză să recunoască astfel de fapte: presiunea pe denunţător.
Doi profesori tulceni au fost denunţaţi de elevi şi prinşi în flagrant luând bani: Dumitru Ion, profesor de istorie în Babadag şi Elena Iacob, profesoară de limba română într-un liceu din Tulcea. Ambii s-au întors, mai târziu, la catedră, acolo unde s-au întâlnit, din nou, cu elevele denunţătoare.
Click pe poze pentru fotogalerie cu imagini de la flagrantul din pădurea Babadag!
„Este o mare presiune pe aceşti elevi. Fata de la Babadag, spre exemplu, ne-a ajutat să îl prindem în flagrant pe cel care solicita bani şi favoruri sexuale pentru a o trece clasa, a purtat cameră ascunsă, iar la puţin timp după trimiterea lui în judecată s-a întâlnit în sala de clasă cu acelaşi profesor. La fel şi la Tulcea, unde profesoara de limba română s-a întors să predea clasei în care învăţa fata care a denunţat-o. Eleva denunţătoare a fost evaluată de o comisie care a decis, însă, să o lase corigentă“, spune comisarul şef Gabriel Ursache.
Click pe poze pentru a vedea imagini cu cei doi profesori!
În acest sens, lucrătorii DJA au solicitat procurorilor să insiste în instanţă pentru suspendarea activităţii inculpaţilor. Acest lucru este aproape imposibil, însă, dacă luăm în calcul principiul de bază al justiţiei: prezumţia de nevinovăţie.