Șeful Administrației Parcului Național spune că la mijlocul anilor 2000 numărul de turiști care ajungeau în Munții Măcinului nu sărea de 3.000 de persoane. După finalizarea proiectului se presupune că numărul turiștilor va crește de 20 de ori, maximul admis fiind de 100.000.
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Viorel Roșca (PNMM) a declarat că printre țintele proiectului de 17 milioane de lei (bani europeni) prin care se dorește conservarea speciilor se numără și această creștere a numărului de turiști. „Cota maximă admisă pentru parc ar fi de 100.000, dar noi aproximăm că vom ajunge, la finalul proiectului, la circa 60 - 70.000 de turiști“, a declarat Roșca.
La momentul de față toate activitățile din proiect au fost demarate, iar până acum s-au pus la punct o parte din actele necesare pentru investiții.
Centrul de informare: spațiu expozițional pentru comunitățile etnice din Tulcea
Una dintre cele mai importante realizări este centrul de informare de la Greci, care va costa o treime din întreg proiectul. „Vom face acest centru de informare și prin bunăvoința primăriei, care ne-a pus la dispoziție spațiul, absolut gratuit. Aici cele 14 comunități etnice din Tulcea își vor expune piese reprezentative pentru tradițiile locale: cioplituri în piatră, lemn, împletituri de papură“, mai spune Viorel Roșca.