În ultima perioadă a vieţii, Mişa baci a trăit într-un azil pentru bătrâni, fiind şi bolnav.
Mihai Botez şi-a petrecut ultimii ani scriind cărţiConform unor surse din rândul medicilor care l-au îngrijit Mihai Botez a suferit de cancer la prostată.
Mihai Botez s-a născut în 31 mai 1922 şi a început să practice judo în 1946. Deoarece acest sport era interzis, Mihai Botez a făcut în paralel şi gimnastică. A învăţat judo în 1945 - 46 în lagărul american de la Chalon, de lângă Paris, de la ofiţerii japonezi, italieni şi germani. Datorită abilităţilor sportive, românul le-a intrat la inimă americanilor după ce a câştigat un pariu pe o ladă de ciocolată. În faţa unui Jeep care se apropia cu viteză de el, a făcut un salt peste maşină, scăpând fără vreo zgârietură. Văzându-i calităţile, un ofiţer japonez, un neamţ şi un italian care ştiau judo l-au luat ca discipol, miraţi de uşurinţa şi rapiditatea la învăţătură pe care le dovedea „Micael", cum îi spuneau ei lui Mihai Botez.
Între anii 1948 şi 1952 a fost campion naţional de gimnastică, fiind component al lotului naţional de gimnastică până în 1961. În 1952 a participat la Jocurile Olimpice de la Helsinki, iar în 1954 s-a clasat între primii 10 sportivi în proba de sărituri în lungime la Campionatul Mondial de la Roma. În 1956 a înfiinţat prima secţie de judo oficială din România, la clubul Vagonul Arad. În 1968, la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo, a fost numit preşedintele Comisiei pentru acordarea centurilor negre. În 1974 a devenit primul român care a obţinut titlul de antrenor emerit în judo. Mişa baci, aşa cum era cunoscut de arădeni, deţinea centura neagră cu 8 dan la judo şi centura neagră cu 8 dan la ju-jutsu.
Mihai Botez a participat la competiţiile de veterani, acolo unde a obţinut patru medalii de aur şi una de argint. Ultima dată a luat medialia de aur în