Sala festivă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu s-a umplut, vineri, de oameni care au răspuns invitaţiei de a celebra împreună ziua şcolii. În acest an, fostul Liceu de Filologie Istorie împlineşte 312 ani de activitate educaţională, aniversare care vineri a adunat "eminescieni" de toate felurile: foşti şi actuali profesori, absolvenţi ai colegiului ori elevi actuali de-ai şcolii.
La prezidiul evenimentului au stat directoarea şcolii, Maria Oniţa, alături de viceprimarii Gheorghe Carp şi Biro Rozalia, de subprefectul Adelina Coste, de inspectorii şcolari Nicolae Ungur şi Kery Hajnal şi de directoarea adjunctă Hochhauser Eniko. Inspectorul general Dorel Luca a lipsit de la eveniment, deoarece este bolnav.
Prima care a avut ocazia să vorbească a fost Adelina Coste care, ea însăşi o absolventă a şcolii, a transmis un mesaj pentru foştii ei profesori şi pentru actualii profesori eminescieni. "Sunt convinsă că aici performanţa şcolară ţine de strategie şi vocaţie. Aceşti 312 ani au transformat această şcoală într-un reper, nu doar şcolar, ci moral şi civic", a spus subprefectul.
La rândul său, vicele Gheorghe Carp a spus că nu este absolvent al Colegiului, dar şi-ar fi dorit să fie. "Sunt legat (n.r. de această şcoală) pentru că bunicul meu şi fiul meu au studiat aici", a spus viceprimarul.
Directoarea şcolii i-a menţionat apoi pe unii din foştii profesori ai şcolii, foştii directori, dar şi absolvenţii cu care colegiul se mândreşte. Printre aceştia, Oniţa i-a menţionat pe doctorul Hadrian Borcea (şeful UPU - SMURD), pe istoricul Antonio Faur, pe Diana Moldovan (profesor la Universitatea Bucureşti) şi pe jurnalista de televiziune Olivia Steer.
Maria Oniţa a mai precizat că, în prezent, Colegiul Naţional Mihai Eminescu are 1.496 de elevi, acoperind toate ciclurile şcolare, de la clasa I la clasa a XII-a, şi 93 de cadre didactice. După acest