Mai sunt două săptămâni şi vine Crăciunul. Probabil că te gândeşti ce specialităţi să prepari şi cu ce bunătăţi să-ţi întâmpini invitaţii la masă. De aceea, îţi dăm azi câteva reţete tradiţionale, extrem de gustoase şi care cu siguranţă vor impresiona musafirii în zilele de sărbătoare. Mai sunt două săptămâni şi vine Crăciunul. Probabil că te gândeşti ce specialităţi să prepari şi cu ce bunătăţi să-ţi întâmpini invitaţii la masă. De aceea, îţi dăm azi câteva reţete tradiţionale, extrem de gustoase şi care cu siguranţă vor impresiona musafirii în zilele de sărbătoare.
Ingrediente: 700 g carne de porc (pulpă), 200 ml bulion, o căpăţână de usturoi, 20-30 ml ulei, o linguriţă rasă de piper măcinat, o linguriţă rasă de boia, o jumătate de linguriţă de sare.
Mod de preparare: carnea se taie felii groase de un deget şi se bate puţin pe ambele părţi. Fiecare felie se crestează pe margini, de jur împrejur, la distanţă de două degete, pentru a împiedica feliile să se încovoaie la copt. Se aşază carnea într-un singur strat.
Căţeii de usturoi curăţaţi se trec prin presă şi apoi se freacă cu puţină sare. Se adaugă treptat uleiul, ca la maioneză, frecând mereu, până se obţine o pastă. Se adaugă bulionul şi condimentele, plus 100 ml apă. Se toarnă acest sos peste carne, aşa încât să o acopere. Se pune deasupra tăvii o folie de aluminiu şi se dă la cuptor o oră.
Pont - Dacă ţi se pare că a rămas prea mult sos sau vrei să fie mai gros, mai lasă friptura în cuptor, fără folie, încă 10 minute.
Ingrediente: două limbi de porc, patru inimi de porc, opt rinichi de porc, 1/2 căpăţână de porc, sare, piper, foi de dafin, stomac de porc.
Mod de preparare: rinichii se taie în jumătăţi şi se curăţă de toate fibrele, apoi se ţin în apă rece cu oţet. Limba se opăreşte cu apă şi se curăţă. Inimile se taie în două şi se curăţă de grăsime şi de vasele de sânge. Că