Probatoriul în dosarul lui Sorin Apostu şi Călin Stoia nu este complet, dar deja s-a confirmat de trei ori că există indicii şi probe privindu-i pe cei doi şi că primarul Clujului a primit bani şi bunuri, a spus procurorul DNA, vineri, la instanţa supremă, unde se judecă recursul celor doi.
Instanţa supremă a judecat, vineri, recursurile făcute de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia împotriva deciziei de luni a Curţii de Apel Cluj, care a prelugit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi în dosarul de corupţie în care sunt cercetaţi.
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care a participat, vineri, la judecarea recursurilor le-a cerut judecătorilor instanţei supreme să respingă contestaţiile acestora şi să menţină decizia de prelungire a mandatelor lor de arestare preventivă, informează Mediafax.
Procurorul a arătat în faţa instanţei că probatoriul în acest dosar este „conturat, dar nu complet" şi că anchetatorii anticorupţie de la Cluj mai au nevoie de timp pentru administrarea altor acte de urmărire penală. Procurorul a mai arătat, contestând astfel susţinerile avocaţilor celor doi, că există trei hotărâri ale instanţelor de judecată până în acest moment care admit existenţa şi validitatea incidiciilor şi probelor adunate de ancheatorii clujeni în acest dosar.
Potrivit procurorului, nu se impune eliberarea lui Sorin Apostu pentru că, „prin influenţele sale, acesta a obţinut bani şi bunuri de orice fel". „El a încercat să disimuleze şi să atenueze faptele sale prin încheierea contractelor de asistenţă", a precizat procurorul, citat de Mediafax.
Acesta a adăugat că până la acest moment s-au efectuat percheziţii informatice, s-au pus sechestre asigurătorii şi au fost audiaţi 40 de martori, respectiv angajaţi ai Primăriei şi ai unor societăţi comerciale.