Studii recente ii informeaza pe cititorii dornici sa se hraneasca sanatos ca fructul kiwi are cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor cel mai des recomandate de nutritionisti.
Kiwi contine multa vitamina C. De exemplu, un singur fruct de 75 de grame poate asigura pana la 95% din necesarul zilnic al organismului uman pentru aceasta pretioasa vitamina.
Luteina, o substanta bine reprezentata in kiwi, este apreciata din ce in ce mai mult pentru eficacitatea ei in reducerea riscului de aparitie a cancerului, a bolilor de inima si in prevenirea cataractei. Se crede ca, dupa porumb, kiwi este fructul cu cea mai bogata sursa de luteina.
Cuprul este un mineral cu rol vital in procesul de crestere a copiilor pentru ca ajuta la intarirea oaselor, la dezvoltarea creierului si la construirea sistemului imunitar. Iata un motiv destul de intemeiat de a-i obisnui pe copii, de mici, sa consume in fiecare zi cate un fruct de kiwi.
Potasiul ajuta la functionarea eficienta a inimii si are un rol deosebit in controlul presiunii arteriale. Kiwi contine mai mult potasiu decat bananele. In compozitia acestui fruct pretios se mai gaseste magneziu, fier, calciu, vitamina E si B6, acid folic, crom, fibre alimentare.
In loc sa consume fructe si legume proaspete care contin antioxidanti naturali care sa-i fereasca in a dezvolta o boala precum cancerul, multe persoane prefera suplimentele alimentare pe baza de antioxidanti.
Or, cercetarile recente au demonstrat ca aceste suplimente alimentare nu au nici un efect in prevenirea cancerului. In ceea ce priveste antioxidantii din compozitie, kiwi ocupa locul trei in grupa fructelor, dupa portocale si struguri.
Fibrele de toate tipurile prezente in kiwi ajuta la reducerea nivelului colesterolului, ceea ce duce in final la scaderea sanselor aparitiei b