Târgurile de Crăciun, organizate în această perioadă în centrul marilor oraşe din ţară, atrag mii de oameni. „Vedetele” târgului sunt fără doar şi poate cârnaţii şi produsele tradiţionale din carne.
La târgul de Crăciun din Timişoara sunt şi branduri bănăţene, dar mulţi dintre producătorii de cârnaţi vin din Ungaria.
Preţurile sunt cam piperate, dar vizitatorii nu lipsesc. E drept că mulţi doar se uită.
„Sunt foarte mari preţurile. Mi se pare mult 40 de lei kilogramul de cârnaţi la pensiile pe care le avem noi", se revoltă o doamnă.
Sunt însă şi unii care se răsfaţă cu bunătăţile tradiţionale. Printre cei mai căutaţi sunt cârnaţii de Kecsemet, realizaţi după o reţetă tradiţională, cu multă boia de ardei.
„Reţeta este, evident, secretă. Cârnaţii sunt produşi la Kecsemet de o firmă mică", a spus Puiu Hanciuţa, colaboratorul român al patronului maghiar.
Comerciantul mărturiseşte că aprovizionarea se face o dată la trei zile, iar vânzările sunt foarte bune.
„Avem clienţi fideli. Diferă de la o zi la alta, dar în această perioadă vindem şi de 1.000 de euro pe zi", a spus comerciantul.