Geniul născut la Craiova, inventatorul sonicităţii, primul care a utilizat betonul-armat în construcţiile din România, se stingea din viaţă în urmă cu 46 de ani, pe 11 decembrie 1965, la Londra.
Creatorul unei noi ştiinţe, sonicitatea, George (Gogu) Constantinescu, a avut de-a lungul vieţii peste trei sute de invenţii, cele mai multe recunoscute în întreaga lume. Englezii i-au construit cel mai mare laborator al vremii lângă Londra, „The Sonic Works“. În 1926, revista britanică „The Graphic“ îl poziţiona printre „cei şapte mari“ ai planetei alături de Einstein, Marconi, Bell, Kelvin, Edison, Marie Curie.
Născut la Craiova, în 1881, apreciat în timp drept unul dintre geniile planetei, se făcea remarcat la doar 17 ani prin „Teoria matematică a acordurilor muzicale“. A fost elevul Colegiului Naţional Carol I, iar potrivit prezentării realizată de această şcoală „fusese excelent la toate, mai ales la matematică şi fizică“. „La 80 de ani, academicianul vine în România împreună cu soţia şi vizitează colegiul. Regăseşte cu surpriză unul din aparatele cu care a lucrat ca elev: fonograful lui Edison, pe care-l mângâie mult timp (există şi acum în expoziţia-muzeu de la parter). Scrie în cartea de onoare, se fotografiază cu elevii şi apreciază „«frumoasa primire în forul intelectual al vechii mele şcoli»“.
După finalizarea cursurilor Şcolii Naţionale de Poduri şi Şosele, ca şef de promoţie, dezvoltă cercetări legate de betonul armat, pe care îl foloseşte la clădiri precum Palatul Patriarhiei, Hotelul Athénée Palace, Marea Moschee din Constanţa. A inventat asfaltul, automobile fără cutie de viteză şi a reglat tirul mitralierelor printre palele elicelor avionului.