Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre problemele pe care le intampina Agentia Nationala de Integritate, despre presiunile politice si despre eforturile unor politicieni de a face in asa fel incat aceasta institutie sa fie desfiintata.
Horia Georgescu ne-a dezvaluit ca in 2012 ANI va pune accent pe verificarea zonelor de risc vulnerabile la coruptie, in special cele referitoare la conflicte de interese din zona administratiei publice centrale si locale in directia achizitiilor publice din sume provenind de la bugetul de stat si din fonduri europene.
Tot despre ce se va intampla anul viitor, secretarul general al ANI considera ca "tensiunea creste exponential", pentru ca va fi un an electoral, insa "activitatea de verificare nu se desfasoara in functie de perioada in care au loc alegeri sau dupa dorinta demnitarilor".
Horia Georgescu ne-a mai spus ca politicienii care incearca sa puna bete in roate activitatii Agentiei Nationale pentru Integritate sunt cei care nu au inteles ca "ANI sau DNA isi desfasoara activitatea impartial, fara interferente si fara sa tina cont de functie sau apartenenta politica".
Secretarul general al ANI mai atrage atentia ca "exista demersuri constante ale unor politicieni de modificare a legii ANI, in sensul diminuarii atributiilor pana la desfiintare, iar agentia atarna in permanenta de un fir de ata, care penduleaza intre a exista si a nu exista".
ANI are in sfarsit buget, chiar triplu in comparatie cu 2011. Care sunt prioritatile pe care si le-a stabilit?
Bugetul ANI a primit aviz pozitiv in comisiile de buget reunite din Parlamentul Romaniei. Anterior, cu cateva zile in urma, comisiile juridice reunite au avizat negativ proiectul de buget al ANI. Urmeaza votul in plenul reunit al celor doua camere. Fundamentarea