Astăzi se împlinesc cinci luni de la înmormântarea Cristinei Verona. Cu toate acestea, detalii importante ale tragediei care a înmărmurit lumea bună a Capitalei sunt aşteptate, încă, de criminalişti, iar cazul este în continuare deschis. Chiar dacă atunci s-a conturat ipoteza conform căreia jurnalista şi-a omorât mama şi apoi s-a sinucis, dosarul privind „Crima din Primăverii” aşteaptă rezultatele expertizelor de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” pentru a fi închis.
Poate cel mai trist capitol al evenimentelor din acest an este cazul jurnalistei de 44 de ani. Cristina Manuela Verona avea bifate în "catalogul" activităţii sale agenţii străine de presă, reviste strălucitoare pentru femei, relaţii publice sau alte publicaţii internaţionale prezente în România. Prin redacţiile lor a trecut, din ’90 încoace, ziarista care s-a transformat, însă, din "omul care scrie" în "omul despre care se scrie".
Criminaliştii au notat sec, la capătul investigaţiilor începute pe 6 iulie: cu câteva zile înainte, Cristina Verona şi-a sufocat mama cu o pernă şi, apoi, s-a spânzurat în baie. Rămân, totuşi, semne de întrebare la care nici anchetatorii şi nici apropiaţii familiei nu au dat un răspun cert.
Dincolo de mărturii şi presupuneri, probele de laborator au rolul de a elucida, într-o bună măsură, cauzele care au determinat-o pe jurnalistă să facă aceste gesturi.
Raportul medico-legal nu a plecat de la INML
Specialiştii în medicină legală lucrează, încă, la analizele de laborator. "Se fac o serie de examene toxicologice, serologice, se face patologia, ca în orice caz de acest gen. Unele dintre analize necesită timp, probele sunt tratate cu substanţe speciale, iar volumul de muncă este mare, ţinând cont de multitudinea de cazuri pe care le avem în lucru", a explicat, pentru EVZ, medicul Salem Abdo, şeful Departamentului d