În 2011, Google a fost numită „Cea mai Fericită companie din America“ într-o cercetare anuală care urmăreşte satisfacţia la locul de muncă realizată de careerbliss.com. Ulterior, Google a mai pierdut din fericire: în cele mai recente cercetări de piaţă, compania nu a intrat nici în top 50.
În topul pe 2012 realizat de CareerBliss au intrat companii foarte variate, de la giganţi financiari, companii de utilităţi, corporaţii farmaceutice, până la armata SUA. Companiile din retail şi turism au intrat în top 10.
Analiza CareerBliss se bazează pe mai mult de 100.000 de opinii generate independent de angajaţi. Lista este determinată de aprecierile angajaţilor pe baza mai multor factori precum: balanţa dintre muncă şi viaţa personală, relaţia cu şefii şi colegii de muncă, mediul în care lucrează, resursele jobului, compensaţiile primite, oportunităţile de avansare, cultura companiei şi reputaţia sa, activităţile zilnice şi nu în ultimul rând controlul pe care îl au asupra muncii pe care o întreprind zilnic.
Datele indică modul în care un angajat evaluează aceşti factori. Fiecărei opinii analizate i se oferă un scor mediu indicând unde se plasează compania pe o scară de la unu la cinci. Per total, au fost analizate date de la angajaţii a peste 10.000 de companii.
Lista de mai jos cuprinde primele zece companii din lista celor „50 cele mai fericite companii din America“ pentru 2012.
10. Chevron
Scor total de satisfacţie: 4,198
Categoriile cu scorul cel mai mare: munca pe care o faci (4,33); colegii de muncă (4,32); compania pentru care lucrezi (4,32)
9. Ericsson
Scor total de satisfacţie: 4,201
Categoriile cu scorul cel mai mare: colegii de muncă (4,43); persoana pentru care lucrezi (4,35); munca pe care o întreprinzi (4,34)
8. Fidelity Investments
Scor total de satisfacţie: 4,205
Cate