În timp ce mulţi dintre noi fugim de spitale, pentru oamenii fără adăpost ele sunt adevărate "hoteluri de lux". Din cauza frigului, ei se "cazează" în saloanele spitalelor unde au parte de o masă caldă şi de ingrijiri medicale. Fie că sunt aduşi de salvare sau că vin de bună-voie, niciunul nu mai vrea să plece, iar cei de la asistenţa socială nu fac faţă cererilor.
Spitalul Sf Pantelimon din Capitală este luat iarna cu asalt de persoanele fără adăpost. Ajung cu o problemă de sănătate, iar după ce sunt puse pe picioare de medici, nu au unde să plece mai departe, rămânând acolo pentru mai multe săptămâni sau chiar luni.
Izabela Hurjui, director general al directiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 2 a declarat că primaria sectorului a deschis un adăpost de noapte pentru a găzdui persoanele care nu mai au nevoie de asistenţă medicală.
Surprinzător, locurile din adăposturi rămân goale. Asta pentru că în căminul primăriei sector 2, sector în care e şi spitalul Pantelimon, sunt primiţi doar cei care au avut ca ultimă adresă un domiciliu din această zonă. Oricât de... ciudat ar suna, oamenii fără casă din alte sectoare rămân în grija spitalului.
Povestea de la spitalul Pantelimon se repetă în toate unităţile sanitare din capitală care au cameră de gardă. În fiecare dintre ele ajung, zilnic, în perioada de iarnă cel puţin trei astfel de cazuri. Adică 300 de oameni fără adăpost are de îngrijit fiecare spital. Cum cei fără casă n-au grijă să meargă atunci când le e rău la spitalul din sectorul unde au avut ultima adresă, centrele destinate lor rămân goale, iar camerele de gardă se sufocă.
În timp ce mulţi dintre noi fugim de spitale, pentru oamenii fără adăpost ele sunt adevărate "hoteluri de lux". Din cauza frigului, ei se "cazează" în saloanele spitalelor unde au parte de o masă caldă şi de ingrijiri